Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Καδράκια με καλοκαιρινό θέμα (πάλι μέσα στο χειμώνα!!)

Είμαι αδιόρθωτη!!
Οι Χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις δίνουν και παίρνουν κι εγώ εκεί ετεροχρονισμένη!!!
Μια που όμως σήμερα στόλισα και το δέντρο μου είπα να τελειώνω με τα παλιά και από την επόμενη φορά να αναρτώ κι εγώ τα Χριστουγεννιατικά μου!!!
Αααα μόλις είπα κι ένα ψέμα!!Το δέντρο δεν  το στόλισα εγώ αλλά  ο Αντώνης με τέτοια χαρά,απερίγραπτη!!Σε αντίθεση με την Ιωάννα που βλέποντας ένα λούτρινο κουκλάκι Αγιο Βασίλη είπε το αμίμητο "τον φοβάμαι το νάνο!!!" και προσπαθούσαμε να την μεταπείσουμε να  ΜΗΝ φοβάται τον Αγιο Βασίλη!!

Τα καδράκια έγιναν σε ξύλο περασμένο με gesso και βαμμένο με ακρυλικά.Το χορτάρι κάτω είναι γάζα περασμένη με αραιωμένη ατλακόλ και βαμμένη και οι πεταλούδες από αλουμινοκαπάκι κομμένες με κοφτάκι


τα υπόλοιπα είναι πηλός αυτοξηραινόμενος δουλεμένος -ελλείψει εργαλείων!!- με οδοντογλυφίδα και υπομονή!


Οι βαρκούλες έγιναν υπό τις οδηγίες της Μαρίας!!!

Η "άμμος" είναι ψιλό αλάτι μαγειρικής που έριξα πριν στεγνώσει το ακρυλικό χρώμα κι έβαλα από πάνω και λίγη ατλακόλ.

Και ένα μικρό tip!!
Φαντάζομαι θα σας έτυχε πλένοντας ένα σεμεδάκι με κρόσια να δείτε αυτό το αποτέλεσμα 


ή ακόμα χειρότερα αυτό


Η λύση!!Βάζουμε στα χέρια λίγη μαλακτική κρέμα μαλλιών ,περνάμε τα κρόσια και τα χτενίζουμε με τα δάχτυλα.Απλώνουμε σε ίσια επιφάνεια και voilà!!

Τα κρόσια γίνονται απαλά και ίσια.(σσ δεν γλιτσιάζει ούτε αφήνει λαδίλα στα έπιπλα τσεκαρισμένο!!!)
Να σημειώσω ότι με τα κρόσια έχω ένα θέμα από μικρή!!Μη δω στριμμένο κρόσι κάτι παθαίνω!!!Με θυμάμαι κοριτσάκι να χτενίζω με χτένα τα κρόσια στα σεμεδάκια που είχαμε στρωμένα στο σπίτι μας για να είναι   ί σ ι α!!!

Η επόμενη ανάρτηση -Θεού θέλοντος (και καιρού επιτρέποντος!!)- θα είναι Χριστουγεννιάτικη!!
Καλή Κυριακή 
Πολλά φιλιά

10 σχόλια:

  1. Αννούλα μου καλημέρα!
    Τα καδρακια σου είναι πολύ ομορφα και να σου πω ειδικά αυτό με τη θαλασσα και την άμμο μου άρεσε περισσότερο- για να μη λες πως είσαι μόνο εσύ εκτος τόπου!
    Το κολπο με τα κρόσια πολύ καλό, κι εγω δεν μπορώ να τα βλέπω μπερδεμένα.Να μας λέτε καμιά τέτοια συμβουλή εσείς οι βόρειες που γνωρίζετε τα μεταξωτα καλύτερα, εμείς τα αγαπάμε και μας αρέσουν αλλά δεν ξερουμε πολλά για τη φροντίδα τους, αφου δεν φτιάχνονταν ποτέ εδω στα μέρη μας...
    Φιλιά πολλά σε όλους σας, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!! Λατρεύω τα καδράκια σου με τον πηλό!!! Τι κι αν είναι χειμώνας η θάλασσα είναι πάντα μέσα μας!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άννα,πολύ όμορφες οι "καλοκαιρινές" σου δημιουργίες,χαρούμενα χρώματα,που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή!
    Θα περιμένω και τα χριστουγεννιάτικά σου,γιατί κι εγώ δεν έφτιαξα κάτι και μάλλον έτσι θα μείνει.
    Έξυπνο το κολπάκι για τα κρόσια.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμοαφα και ωραία χρώματα!!!!
    Καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άννα μου, το τιπ με τα κρόσια πολύ χρήσιμο, ούτε που θα το σκεφτόμουν...

    Τα καδράκια σου εξαιρετικά και όχι ιδιαίτερα καλοκαιρινά όπως είπες. Ειδικά το δεύτερο με το τεράστιο κύμα... δείχνει να έχει μποφόρ... όχι; Μου άρεσε η τεχνική όλη και η ιδέα με το αλάτι πολύ έξυπνη!!!

    Ήθελα να τά'βλεπα τα ματάκια του Αντώνη σου(τι τάξη πάει;)την ώρα που στόλιζε το δέντρο σας... Αχχχχχ πόσο γρήγορα μεγαλώνουν...

    Όσο για την Ιωάννα σου, δεν έχει και άδικο. Κι εμένα δε μου πολυαρέσει. Ένας πάνχοντρος, πολύ κακοντυμένος (μα πολύ πολύ κακοντυμένος) κύριος είναι. Σαν και τους κλόουν είναι αρκετά τρομακτικός. Εγώ θα τον περιορίσω φέτος όσο γίνεται τον χοντροπατάτα αμερικάνο Αη Βασίλη της Κόκα Κόλα από το σπιτικό μας και θα επιβάλλω άλλες εικόνες πιο ... τι να πω... πιο άγιες, πιο θρησκευτικές, πιο vintage.... xaxaxaxa
    Φιλιά πολλά ωρεβουάρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχισες να νοσταλγεις το καλοκαιρακι και ειμαστε ακομα στην αρχη του χειμωνα.Εγιναν ομως πολυ ωραια, γεια στα χερια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το καλοκαιράκι είναι τόσο γλυκό που δεν μας χαλάει να το βλέπουμε και το χειμώνα !!Ισα-ίσα μας φέρνει ανέμελες αναμνήσεις!!Πολύ όμορφα και τα δύο καδράκια και έξυπνη ιδέα το αλάτι!!!Τόχεις μου φαίνεται να ανακαλύπτεις νέες μεθόδους!!!
    Οσο για τα κρόσια , ούτε που το φανταζόμουν!!Εχω και γω το ίδιο θέμα με τα κρόσια!!!Φιλάκια!!!
    Υ.Γ Χάθηκεεεεες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν εισαι η μοναδικη που κανει οχι Χριστουγεννιατικες αναρτησεις ακομα Και εγω δεν αρχισα. χαχα. Αλλα εσυ τουλαχιστον στολισες το σπιτακι σου. Οσο αφορα τα καδρακια σου μου αρεσαν παρα πολυ. Και ευχαριστω για τις οδηγιες κατασκευης τους. θα επιχειρησω και εγω καποια στιγμη να χρησιμοποιησω διαφορα υλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρεύω τόσο πολύ τη θάλασσα κάθε εποχή που ξετρελάθηκα με τα καραβάκια!!!Η ιδέα με το αλάτι πολύ έξυπνη δεν φαίνεται καν τι είναι .... Μοιάζει με αληθινή άμμο! Καλό μήνα με υγεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδί μου, εμείς έχουμε πολλά κοινά τελικά...χαχαχα....μόνο που τώρα το έχω ξεπεράσει, γιατί μονίμως βλέπω τα κρόσια των χαλιών....ανάκατα....
    Τα πινακάκια σου δεν το συζητώ, είναι απίθανα!!! Πολύ πολύ καλή δουλειά!!!! Τέτοιες εμπνεύσεις να έχεις κι ας είναι και ετεροχρονισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή