Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κι άλλο βραβείο με ποτό ή...χωρίς!!!

Ίσως είναι το πρώτο βραβείο που λαμβάνω κι ανταποκρίνομαι σχεδόν άμεσα!!Όχι δεν είναι ότι πίνω,κάθε άλλο!Αιωνίως η ξενέρωτη της παρέας!!!

Είναι που εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με το κολλημένο πληκτρολόγιό μου - που δε μ' αφήνει να σχολιάζω στις αναρτήσεις σας ή να κάνω κι εγώ ανάρτηση!Τώρα όμως που το πέτυχα στις καλές του θα πάρω παρέα το ποτηράκι martini που μου πρόσφερε η Νίκη και θα σας μιλήσω για μια απόδραση!!!


Καταρχήν να πω ότι οι αποδράσεις είναι είδος πολυτελείας για την οικογένειά μας -σ'αυτό συμβάλλει και το ελεύθερο επάγγελμα του συζυγου και γενικότερα μια αδυναμία προγραμματισμού!Όσες φορές πήγαμε διακοπές ήταν απόφαση της στιγμής!!!

Έτσι λοιπόν πέρσι το Σεπτέμβριο όταν πληροφορηθήκαμε ότι μια αγαπημένη ξαδέρφη του άντρα μου γέννησε αρχίσαμε να συζητάμε τελείως θεωρητικά ότι θα ήταν ωραία ιδέα κι ευκαιρία να πεταχτούμε μέχρι την Κομοτηνή να δούμε τα εκεί σόγια και το νεογέννητο!!Απόφαση όμως δεν παίρναμε ούτε κι ημερομηνία κλείναμε!!!

Ένα μήνα αργότερα ,Σάββατο πρωί κατά τις 10 ήταν, μιλώντας με τον άντρα μου στο τηλέφωνο για "καλημέρα"-δεν ξέρω για σας εμείς το συνηθίζουμε-εγώ μόνο εδώ που τα λέμε -να τηλεφωνώ μόλις ξυπνώ το έτερον ήμισυ!!!Ναι στο ίδιο σπίτι ζούμε αλλά εγώ η υπναρού ΔΕΝ ξυπνώ μαζί του το πρωί!!!!

Μιλώντας λοιπόν μου λέει "ααα καλά που πήρες!!Ξέρεις σκεφτόμουν να πάμε Κομοτηνή το μεσημέρι κατά τις 1 και να γυρίσουμε αύριο το βράδυ!Τί λες;;;"
Εν αρχή μου 'ρθε να τσιρίξω "και τί περιμένεις βρε για να μου το πεις;;;" αλλά ήμουν τόσο μπαφιασμένη που λένε που σε χρόνο dt κυριολεκτικώς ετοίμασα βαλίτσες για 4!!!

Η Ιωάννα μόλις είχε χρονίσει οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είτε για ένα βράδυ πας είτε για μια εβδομάδα παίρνεις τον ίδιο όγκο πραγμάτων!Αλλαξιές ,μπιμπερό, γάλατα, καρότσια κτλ!!!
Στις 1 το μεσημέρι είμασταν ήδη στο δρόμο!Πάλι καλά που προλάβαμε να ενημερώσουμε τη θεία που μας φιλοξένησε ότι ξεκινήσαμε!!!
Στην Κομοτηνή επιβεβαίωσα την αρχική μου εκτίμηση ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη μ'έναν αέρα ανατολής που εμένα με γοητεύει!!!
Το βράδυ ξεσηκώσαμε και την ξαδέρφη -λεχώνα πράμα !- για έξοδο!!Εξ'ού κι η φώτο!Νομίζω "Σπαθί " λέγεται το μνημείο στην πλατεία της Κομοτηνής!Αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε!!!

Ο Αντώνης!!
Αξίζει να αναφέρω και την περιποίηση της φιλοξενείας στο σπίτι της θείας Ζωής που την αγαπώ ξεχωριστά!!!Ένας άνθρωπος πολύ δοτικός με πολλή αγάπη!!Θαυμάστε το τραπέζι που μας έκανε την επόμενη μέρα και δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια του στολισμού με τα καλαθάκια!!!Ο άνθρωπος με μεράκι δεν κρύβεται βρε παιδί μου "Δε θα ετοιμάσω τίποτα ιδιαίτερο !"μας έλεγε κι όταν αντίκρυσα αυτό το στολισμό εεε! δεν κρατήθηκα κι έβγαλα φωτογραφία!!Γι' αυτό την έχω πρόχειρη τώρα!!!

Ήταν ένα 24 ωρο και κάτι ψιλά που περάσαμε  τόοοσο καλά σαν να λείψαμε για μια εβδομάδα!!!
Το μόνο μελανό σημείο ήταν ότι στην επιστροφή η Ιωάννα έκλαιγε επί 2 ώρες στο αυτοκίνητο νύχτα και με βροχή!!!
Ακόμα και τώρα όταν μιλάμε με τη θεία Ζωή στο τηλέφωνο μου λέει "πάρτε ένα τηλέφωνο κι ελάτε!!!" σβήνοντας μια απόσταση 270 χλμ(επί 2) σε μια πρόταση!!!


Κι αφού είπα πολλά κι άρχισε πάλι να μου κολλάει το πληκτρολόγιο στο Σου -σαν τον Γκιωνάκη ένα πράγμα που σε μια ταινία όντας τραυλός λέει "μπα κολλάω και στο φου τώρα;;" - να δώσω το ποτήρι σε πέντε αγαπημένες bloggers:
Εύα, Ανεράιδα,Ελένη,Κωνσταντίνα και Ρένα κοπιάστε για ένα ποτηράκι!!

Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

14 σχόλια:

  1. Σε μένα παίζει ο Κωνσταντάρας σε σένα ο Γκιωνάκης,Ελληνική ταινία το κάναμε! Η απόδραση σου οικογενειακή,εσύ δεν άφησες να μαθευτούν νεανικές τρέλλες.Οσο για το τηλεφώνημα με εξέπληξε ομολογώ και μπάβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο αν και δεν είμαι των δυνατών ποτών , κανένα κρασάκι , καμιά μπυρίτσα και αυτό που και που όμως αυτό θα το πιω στην υγειά σου!!!! Παρεμπιπτόντως τέλειο το τραπέζι της θείας... Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAΛΗΜΕΡΑ!!!!
    ΝΤΙΡΛΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!...
    ΤΟ ΤΡΠΕΖΙ ΤΟ ΖΗΛΕΨΑ!!!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αννούλα μου νομίζω ότι αυτές οι ξαφνικές μικρές αποδράσεις- όταν μαλιστα μας τις κάνουν έκπληξη τα αγόρια μας- είναι οι καλύτερες! Κι όταν βρίσκεις ανθρώπους αγαπημάνους και όλη τους την αγάπη και φροντίδα ,ε, αυτό δε συγκρίνεται ούτε με το πιο σημαντικό αξιοθέατο του κόσμου!
    Καλημέρα, φιλιά και πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρά γράφω από την άρχη "αιωνίως η ξενέρωτη της παρέας" και περιμένεις νεανική τρέλα;Πού να τη βρώ;;Αν και ως νεαρά έχω βγει πολύ-πάρα πολύ!-με ξενύχτια και τέτοια ήμουν συνήθως σφιγμένη με μια απροσδιόριστη αγωνία!Δεν ήταν που δεν έπινα εγώ ήταν που δεν άφηνα και τους άλλους να πιουν και να παρεκτραπούν!!(σσ. πολύ ευγενικά παιδιά οι φίλοι μου κι η αδερφή μου που μ'ανέχτηκαν τόοοσα χρόνια!!!)Τώρα χαλάρωσα!Σε φιλώ!

    Εύα βλέπω κι εσύ γερό ποτήρι σαν εμένα!!χαχα!!Θα περιμένω να διαβάσω την απόδρασή σου!!!Φιλάκια

    Λούρδη μου με μια μπιρίτσα η μια μ'ένα κρασάκι η άλλη χλωμό το βλέπω το μεθύσι!!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκη μου αν εκείνη τη μέρα δεν είχα τηλεφωνήσει εγώ το αγόρι μου μάλλον θα μ'έπαιρνε 5΄ πριν την αναχώρηση για να μου πει "κατέβα!φεύγουμε Κομοτηνή!!!"
    Χαλάλι του όμως!Εμείς συνήθως όταν προσπαθούμε να τα πολυοργανώσουμε δε μας βγαίνει!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ που με σκέφτηκες... Να είσαι καλά... Είναι κρίμα που όταν είμαστε πιτσιρίκια διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε ξενέρωτους και μη, γιατί πολλές φορές χάνεται η ευκαιρία να κάνει παρέα κανείς με ανθρώπους που ταιριάζει πολύ. Το λέω κάθε μέρα στο γιο μου που είναι έφηβος και με κοιτάει λες και είμαι εξωγήινη... Εγώ τώρα το καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α φοβερή η θεία!!!Ωραία είναι αυτά τα ξαφνικά!!!
    Καλό Σαβ/κο...Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην υγειά σου,Αννούλα,όλη η blogογειτονιά σε λίγο θα πίνει και θα τραγουδάει!
    Σ΄ευχαριστώ πολύυυυ,θα κάνω προσεχώς ανάρτηση!
    Ούτε να τα σκέφτεσαι όσα μου έγραψες-αλήθειες θέλω.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ χικ πολύ για το βραβείο χικ είναι το πιο χικ μεθυστικό βραβείο χικ που έχω πάρει,στην υγειά μας χικ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αννούλα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Πολύ γλυκιά η απόδραση που μας αφηγείσαι!!! Αν κατάλαβα καλά, πρέπει κι εγώ να κάνω το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωνταντίνα σωστή η σκέψη σου!Ίσως ακόμα κι ανθρώπους που απομακρύναμε γιατί δε συμφωνούσε η παρέα!Καλά κάνεις και τα λες το γιο σου!!!Πες πες κάτι μένει!Σε φιλώ

    Ελένη μου αλήθειες θέλω να σου λέω κι εγώ αλλά σ' έχω και μια αδυναμία και μ' αρέσουν πάντα τα έργα σου!!μουτς

    Ρένα μ'αρέσεις!έχεις χιούμορ!χικ

    Ανεράιδα ναι πρέπει κι εσύ να διηγηθείς μια έξοδο ή απόδραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. El.mar ως κουνελάκι που είσαι μου ξέφυγες!χαχα!να σαι καλά!Καλό σκ!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή