Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το πρώτο μου πλεκτό και διάφορες μεταμορφώσεις

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Δε φτάνει που ήμουν ούτως ή άλλως ελαφρώς ασυνεπής με το ιστολόγιό μου προστέθηκε και το θέμα με τις φωτογραφίες και απόγινε το πράγμα!!!
Ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δώσατε ως προς τον τρόπο να "κερδίσω" χώρο για τις φωτογραφίες μου.
Σκέφτομαι επίσης να τις κατεβάσω όλες και να ξανανέβασω τις αναρτήσεις μου αφαιρώντας τις φωτογραφίες που είναι διπλές ή και τρίδιπλες και σίγουρα είναι πολλές τέτοιες αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ΔΕΝ ήξερα ότι αποθηκεύονται στο ιστολόγιο και τις ξανανέβαζα!!!
Μιλάμε για μεγάλη ασχετοσύνη!!!! Δεν πειράζει όμως! Όσο ζω μαθαίνω...Δείξτε κατανόηση!!!!

Τελευταία τρέλα που μ'έχει καταλάβει είναι το πλέξιμο, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο να μάθω να πλέκω που είχα εδώ και ένα χρόνο περίπου!!! Μια φίλη, η κυρία Κατερίνα, ανέλαβε το ρόλο της δασκάλας μου! Πολύ μερακλού και πολύ χρυσοχέρα. Για να τη φτάσω θα πρέπει να με ανεχτεί πολύυυυ καιρό αλλά εγώ παίρνω πολύ χαρά απ'όσα μου δείχνει. Και στο μεταξύ την "ψήνω" να φτιάξει blog.Μόλις την καταφέρω θα θαυμάσετε κι εσείς τα έργα της!!!!

Προς το παρόν δείτε τη δική μου απόπειρα!!!
Μετά το πρώτο "μάθημα" κι αφού είχα δει τα πολύ βασικά αποφάσισα πως δεν έχει νόημα να πλέκω χωρίς σκοπό ,μόνο για να ανοίξει το χέρι και πήρα την απόφαση να αρχίσω ένα πουλόβερ για τον Αντώνη. Πραγματικά πίστευα πως έχοντας ένα συγκεκριμένο σκοπό θα μάθαινα πιο γρήγορα και δε θα τα παρατούσα!! Πήρα λοιπόν άσπρο μαλλάκι (για να βασανίζομαστε και στο πλύσιμο!!!χαχα!)και ξεκίνησα μετρώντας τις θηλιές από ένα πουλόβερ που ήδη φοράει. 85 τις μέτρησα στη μια πλευρά το ορκίζομαι!!! 90 σκέφτηκα να βάλω να το βάλει και του χρόνου!!!! Στην αρχή έπλεκα με ρυθμό χελώνας και βάλε!!!!Σαν μεγάλο μου έμοιαζε αλλά συνέχιζα. Αφού είχα πλέξει το 1/3 περίπου θυμήθηκα πώς μας μετρούσε η μανούλα μου κι έστησα τον Αντώνη να τον μετρήσω!!!!
Και ΝΑΙ! ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!! Εμένα έπαιρνε!!!! Για να το ξηλώσω ούτε λόγος! Λυπόμουν τον κόπο μου! Κι η κυρία Κατερίνα συμφώνησε "μην το χαλάς!Δες αν μπορείς να το κάνεις κάτι για την Ιωάννα!!!"

Ωραία ιδέα! Ένα φουστανάκι σαν μπλουζοφόρεμα!!! Με μια ραφή. Μέρα νύχτα σκεφτόμουν πως θα κόψω τη μασχάλη που έβγαινε στο κέντρο ,επιστράτευσα και τις μαθηματικές μου γνώσεις και το τόλμησα. Ένωσα τη ραφή με βελονάκι και στα τελειώματα πρόσθεσα πάλι με βελονάκι ένα σχεδιάκι. Κι έγινε αυτό!!!!!



Είμαι πολύ περήφανη!!!!

Για τον Αντώνη άρχισα άλλο με 60 θηλιές!!! Κατά 1/3 δηλαδή στενότερο!!!

Στο ενδιάμεσο έφτιαξα αυτά τα παιδικά καδράκαι με τα looney tunes από ένα χαρτομάντηλο που έδωσε κάποια φίλη στην Ιωάννα για τη μυτούλα της αλλά η ευγενής μητέρα (εγώ!!) το κατέσχεσα πάραυτα!!!!


Κι ένα αγγελάκι στην πρώτη  καρδιόσχημη πέτρα που έχω βρει ποτέ μου!!!


Και μεταμόρφωσα και μια μπιζουτιέρα της πεθεράς μου με την οποία πριν μια εβδομάδα έπαιζε ο γιος μου κι ενώ  όλοι του λέγαμε "άφησέ την! θα σπάσει! δεν είναι παιχνίδι!!!" εκείνος επέμενε ότι προσέχει και τελικά.....μαντέψτε....ΟΝΤΩΣ έπεσε κι έσπασε το καπάκι της. Η γιαγιά παρηγορώντας τον -απαρηγόρητο- Αντώνη έσπευσε να μαζέψει τα γυαλιά και να την πετάξει αλλά πάλι επενέβην (κακό χούι κι αυτό!!) και περιέσωσα το κάτω μέρος της.
Εδώ στο πρώτο χέρι gesso (φαίνονται οι χρυσές λεπτομέρειες που είχε!) 


και εδώ μετά από 3 χέρια gesso και τη μπορντούρα μιας χαρτοπέτσέτας. Στη θέση του καπακίου κόλλησα ένα γαλάζιο κορδόνι. Φιλοξενεί τα τσιμπιδάκια της Ιωάννας!!!



Ευτυχώς χώρεσαν κι οι φωτογραφίες οπότε ξεπροβοδώ την ανάρτησή μου στον κυβερνοχώρο κι εύχομαι Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Πολλά φιλιά!!!

13 σχόλια:

  1. Πω πω να δω τι θα κάνω και εγώ με το θέμα των φωτογραφιών...μου άρεσαν πολύ οι μεταμορφώσεις που έκανες...αυτά είναι τα πρότζεκτ που μου αρέσουν πιο πολύ από όλα...η αδρεναλίνη θα έπιασε κόκκινο τη στιγμή που σκέφτόσουν "τι να κάνω τώρα αυτό το τεράστιο μάλλινο κομμάτι;;;;;"...και η μπιζουτιέρα δεν πάει πίσω...φιλιά καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίο φουστανάκι Αννούλα μου! Πολύ καλή η πρωτη απόπειρα!
    Ως νεόκοπη πλέκτρια κι εγω καταλαβαίνω καλύτερα από όλους τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά και τη χαρα σου τώρα που θα το βλέπεις έτοιμο και να το φοραει η μικρούλα σου!
    Οι μεταμορφώσεις εξαιρετικές, κι η μπιζουτιέρα και σωθηκε και ομορφυνε!
    Φιλιά πολλά,χρόνια πολλά σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο μπλουζοφορεματάκι!! Πάλι καλά που είχες εναλλακτική! Έγινε απίστευτα γλυκούλι!! Όσο για τις υπόλοιπες κατασκευές, πανέμορφη και η πετρούλα και τα καδράκια και η μπιζουτιέρα! Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο σου ειναι πολυ ομορφο και ουτε φαινεται οτι ειναι η πρωτη σου προσπαθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγεια το πλεκτο, καλοφορετο, και οι κατασκευες σου τελειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βρε Άννα με τις περιπέτειές σου! Το φουστανάνι έγινε φανταστικό και μου άρεσαν πολύ τα τελειώματά του!
    Τελικά με τα παιδιά η ζωή δεν είναι καθόλου βαρετή!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά, Αννούλα μου! Δημιουργικότατη, αν και προσπαθούσες να λύσεις το πρόβλημα με τις φωτογραφίες. Το φουστανάκι ούτε μοιάζει πως είναι πρώτη προσπάθεια, οπότε μάλλον το "έχεις" στο πλέξιμο. Τα ζηλεύω πολύ τα χειροποίητα πλεκτά, αλλά δεν παίρνω την απόφαση. Όμορφες και οι υπόλοιπες δημιουργίες σου, με αποκορύφωμα τη μπιζουτιέρα που ούτε θα θυμάται πώς ήταν πριν!
    Πολλά φιλιά και την αγάπη μου σε όλη την οικογένεια :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά πότε πρόλαβες και τα έκανες όοοολα αυτά?!!!!!!
    Μπράβο σου!!!!!!!!!!!Τίποτα δεν πάει χαμένο..χιχι!!
    Χρόνια πολλά!!!!!Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα ωραία Αννα μου και τα προσάρμοσες μια χαρά, λάθη ξελάθη, ταίριαξαν απόλυτα!
    και η καρδούλα γλύκα, άντε να βρεις κι άλλες να κάνεις συλλογή, όπως εγω.Τις ψάχνω μανιωδώς και έχω διαφορα μεγέθη, ΤΥΧΗ το λέω εγω...έτσι με συμφέρει!
    Φιλάκια πολλά και καλή πλεκτική συνέχεια,προβλέπω ολόκληρη γκαρνταρόμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άννα,το μπλουζάκι είναι γλύκα!Δεν πειράζει,που βγήκε μεγάλο,να το φορέσεις,έχει πολύ όμορφο σχέδιο.Παλιότερα έπλεκα,τώρα το παράτησα το "άθλημα",με κουράζουν αυτές οι χειροτεχνίες.
    Μια χαρά και πολύ όμορφη η μπιζουτιέρα,βρήκε τη χρήση της-η καρδούλες-πετρούλες είναι πολύ όμορφες!
    Φιλιά!

    Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τις φωτογραφίες-άσχετη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αννούλα μου, τι κάνεις;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να μας ετοιμάζεις ακόμα μια χορταστική ανάρτηση σαν και αυτή που μόλις διάβασα!! Τι να πρωτοσχολιάσω; Το υπέροχο, γλυκύτατο φορεματάκι; Τα ευφάνταστά σου αντανακλαστικά με την μπιζουτιέρα; Τη ζωγραφική σου ή το πανέμορφο αγγελάκι; (εγώ πάντως δεν έχω βρει ΠΟΤΕ ούτε καρδιόσχημη πέτρα, αλλά ούτε και συρτάρι- το άλλο μου απωθημένο, κλαψ κλαψ). Όλα είναι πανέμορφα!!!
    Συνέχισε οπωσδήποτε το πλέξιμο, με καλοκαιρινό νήμα, διότι το 'χεις.... φτιάξε κάτι δικό σου! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ , ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ !
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ , ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!
    ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ Φ/Β
    ΤΟΜΑΙΛ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ!!!

    pxristodoulou@ath.forthnet.gr

    ΣΤΕΙΛΤΟ ΜΟΥ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΙΛ

    Η ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ
    louren99@yahoo.gr
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή