Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Χειροποίητα γιορτινά μικροαντικείμενα

Καλή χρονιά με υγεία και έμπνευση!!!
Ήρθε με το καλό κι η νέα χρονιά γεμάτη δημιουργία και παραγωγικότητα!!! Πέρασαν κι οι γιορτές και μπήκαμε ξανά στη ρουτίνα μας (ευλογημένη ρουτίνα!!!!)...Αποδιοργανώνομαι ελαφρώς στις αργίες ...είναι πασιφανές!!!!
Από τη μια τα πηγαινέλα για φαγητό από την άλλη οι ετοιμασίες αφού η  μισή οικογένεια γιορτάζει μέσα στις γιορτές  ....να ένας λόγος που δεν κατάφερα να αφήσω σχόλιο στα αγαπημένα "μονοπάτια" για να ευχηθώ καλή χρονιά.
Συν τοις άλλοις η χρονιά με βρήκε με δουλειά!Με πολλή χαρά ανέλαβα πρωτοχρονιάτικα να μεταφράσω ένα 48σελίδο έντυπο για την έκθεση "Μέγας Αλέξανδρος" στο Λούβρο.  (Για περισσότερες πληροφορίες δείτε κι  εδώ) Να κι ένας ακόμη λόγος της απουσίας μου...

Η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς αφορά όσα έφτιαξα για να χαρίσω κυρίως στις δασκάλες των παιδιών μου και σε μια αγαπημένη φίλη.Μικροαντικείμενα φτιαγμένα με πολλή αγάπη.

Σαπούνια με ντεκουπάζ!Ένα για τη δασκάλα της Ιωάννας και τα άλλα για τις δασκάλες του Αντώνη(ναι!!έχει δύο!!!).Οδηγίες για το πώς φτιάχτηκαν θα  βρείτε εδώ-μόνο που δεν έξυσα το λογότυπο,κόλλησα τη χαρτοπετσέτα στην πίσω πλευρά!!!!

ένα μενταγιόν με επάργυρο σύρμα και χάντρες για τη δασκάλα του Αντώνη καθότι Αναστασία -η μία- και γιόρταζε κιόλας!!!!Ενώ εγώ επιμένω ότι προσπάθησα να φτιάξω το φεγγάρι της Δροσοσταλίτσας ο γιος μου επιμένει ότι είναι φάλαινα!!!!!

φιγούρες από πηλό πάνω σε ελαφρόπετρα με χρυσόσκονη για τη φίλη μου τη Γεωργία

και στεφανάκια σε μικρή έκδοση φτιαγμένα με τον τρόπο που περιέγραψα σε μια από τις πρώτες μου αναρτήσεις
Αυτά τα ολίγα!!!Ευχαριστώ και πάλι όλες τις φίλες που αφιερώσατε από τον πολύτιμο χρόνο σας για να μου στείλετε τις ευχές σας-με πρώτη πρώτη τη Μαρία (πάντα καλότυχη σου εύχομαι για το ποδαρικό που μου κανες!!!!)
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Πολλά φιλιά

23 σχόλια:

  1. Ολα τέλεια!
    Αλλά εγω τρελάθηκα με τα σαπουνάκια!
    Παω στην σχετική ανάρτηση να ενημερωθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ξετρελάθηκα με τα σαπούνια!με βλέπω να καταργώ το κρεμοσάπουνο!!!

      Διαγραφή
  2. Αννούλα μου είσαι υπέροχη! Πάντα κάνεις όμορφα πράγματα, που έχουν κι αυτό το..."κάτι", που τα κάνει ξεχωριστά!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάντια τί όμορφα λόγια!!Ευχαριστώ πολύ!καλή χρονιά με υγεία!!!

      Διαγραφή
  3. Όλα είναι πολύ όμορφα!! Καλή χρονιά και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ'αρέσει Αννούλα που δεν είχες και χρόνο... Άμα είχες δηλαδή;; Τα σαπούνια σου είναι ονειρεμένα. Ζήλεψα την αίσθηση της vintage πολυτέλειας που αποπνέουν τα σαπούνια σου.

    Το φεγγαράκι της Δροσοσταλίτσας είναι υπεροχο δώρο. Ίσως να μοιάζει και λίγο με μωράκι φάλαινας, χαχαχα, αλλά μόνο αν το γυρίσεις με συγκεκριμένο τρόπο προς το φως....χαχαχαχα άκου φάλαινα

    Και τα πήλινα και τα μίνι στεφανάκια σου βγήκαν πολύ όμορφα!!! Φαντάζομαι και η γαλλική μετάφραση... λε λουβρ, μαντμαζέλ...αριστούργημα θα είναι.

    Φιλιά πολλά... μη χάνεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!!Το ξέρεις αυτό που λένε "λειτουργώ καλύτερα under pressure";!!Και πάντα της τελευταίας στιγμής!!τα στεφάνακια τα έφτιαξα σε 20 λεπτά!!!Προσπαθώ να μη χάνομαι αλλά πώς με παίρνει η κατηφόρα ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω!!!Σε φιλώ πολύ

      Διαγραφή
  5. Καλώς την. Καλή χρονιά να έχεις, με πολλές πολλές δημιουργίες, σαν και αυτές της σημερινής ανάρτησης.Δεν έχεις αφήσει και τίποτα που να μην έχεις καταπιαστει- και καλά κάνεις-.Και ντεκουπάζ και κοσμήματα και πηλό και....και....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι έχω άλλα τόσα μές το κεφάλι που θέλω να δοκιμάσω!!!!Φιλιά καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  6. πωπω!!!!!!!!!!!σαπούνια με ντεκουπάζ;;;;;;;;;;;;;με ξετρέλανες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πάω να μελετήσω τις οδηγίες!!!!!!!!!!!!!!!!μιάου!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νιαρ!!!είναι όντως καλή ιδέα!!Μια βδομάδα μετά μου τηλεφώνησε η δασκάλα να της πω πώς τα έκανα να τα κάνει κι αυτή!!!

      Διαγραφή
  7. Κατ'αρχήν τα συγχαρητήριά μου για την μετάφραση που ανέλαβες για μια τόσο σημαντική για την Ελλάδα έκκθεση!!!Μπράβο και εύχομαι να έχει και συνέχεια !!!!
    Πολύ όμορφα τα δωράκια και φτιαγμένα με πολύ αγάπη!!!Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσάνθη όταν ανέλαβα τη μετάφραση μέσω ενός καλού φίλου ήξερα μόνο ότι ήταν για μια παρουσίαση στο Λούβρο!Στη συνέχεια ενημερώθηκα ακριβώς για πού!!!Κατααγχώθηκα αλλά....το ευχαριστήθηκα!και χαίρομαι διπλά και τρίδιπλα αν έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για μια θετική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό !Φιλιάααα

      Διαγραφή
  8. Τα σαπούνια σου τα λάτρεψα ειλικρινά, είναι ένα κι ένα!
    Φιλάκια Αννούλα καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο,πρώτα γιατί στους δύσκολους καιρούς βρήκες δουλειά και δεύτερο,γιατί είναι τόσο σημαντικό,αυτό που κάνεις.Είδα ένα αφιέρωμα στην τηλεόραση σχετικό με την έκθεση.

    Όμορφα τα δωράκια σου-ξεχώρισα τα σαπουνάκια,πολύ ρομαντικά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπές το Ελένη!!Χαίρομαι αν έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για τη θετική προβολή της Ελλάδας!Όσον αφορά τα σαπουνάκια θα ήθελα να τα είχα κατασκευάσει εξ'ολοκλήρου όπως περιγράφεις αλλά δεν τολμώ!!Η δασκάλα πάντως με ρώτησε:"και τα σαπούνια μονη σου τα έκανες;"!!!Μάλλον με πήραν χαμπάρι!!χαχα!!Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  10. Φίλες μου καλές με μια εβδομάδα καθυστέρηση απαντώ!!Κάλλιο αργά που λένε!!!Σας ευχαριστώ τόοοσο πολύ που περνάτε από εδώ!!Σας φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή