Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τα δώρα για τις νονές μας και μια απλή ιδέα για χάρτινη αυγοθήκη

Θυμάμαι όταν ήμουν παιδάκι τη Μεγάλη Πέμπτη η μαμά μου έβαφε τα αυγά ,τα γυάλιζε και μετά κολλάριζε στο σίδερο ένα κοφτό καρέ, έβαζε μέσα το τσουρέκι και τα αυγά  και αναλαμβάναμε με την δίδυμη αδερφή μου να το προσφέρουμε στη νονά μας για να μας δώσει τις λαμπάδες και τα πασχαλιάτικα δώρα.
Ήταν ολόκληρο τελετουργικό!!!
Μας ξεπροβοδούσε λέγοντας :"Κακομοίρες μου μην τυχόν και  τσαλακωθεί το καρέ μέχρι να φτάσετε και ότι και να σας δώσει η νονά να πείτε ευχαριστώ πολύ!!!"(αυτό το τελευταίο το είπα φέτος κι εγώ στο γιο μου !!!βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!!)

Ντρέπομαι λίγο που σήμερα κρατάω μεν την παράδοση αυτή αλλά αντικατέστησα
1ο :το κοφτό καρέ  με ζελατίνη και
2ο :η μέρα δεν είναι απαραίτητα η ίδια
Η αγάπη όμως με την οποία φτιάχνονται όσα αφορούν τις νονές είναι πάντα η ίδια γιατί πραγματικά τις θεωρώ πολύ σημαντικά πρόσωπα!

Φέτος όμως μ' έπιασαν  ελαφρώς απροετοίμαστη (ο καλός μου ξέχασε να μ'ενημερώσει εγκαίρως ότι η νονά του γιου μας θα ερχόταν την Κυριακή ) κι έτσι σε ένα 24ωρο έκανα σχεδόν όσα είχα αναφέρει στην προηγούμενη ανάρτηση!!!!

Προέκυψε όμως η εξής καλή ιδέα για αυγοθήκη


Με ένα πιατάκι από σερβίτσιο του τσαγιού έφτιαξα έναν κύκλο



τον έκοψα στη μέση
 
Μετρώντας με τα αυγά μου σχημάτισα χωνάκια και τα στήριξα με συρραπτικό



τα ένωσα μεταξύ τους



έκοψα 2 λωρίδες και τις πέρασα με συρραπτικό σταυρωτά για χερουλάκι



 έκρυψα τα συρματάκια του συρραπτικού κολλώντας  πεταλούδες (φτιαγμένες με κοφτάκι)



και τα έβαλα πάνω από το τσουρέκι
φτιαγμένο από τα χέρια μου!!!!

και τυλιγμένα με ζελατίνη

 Έφτιαξα και τα δώρα για τις νονές μας ,τα οποία επειδή δεν κρατιέμαι θα σας τα δείξω αλλά θα τους αφιέρωσω και ξεχωριστή ανάρτηση σύντομα
για τη νονά της Ιωάννας

για τη νονά του Αντώνη (από μια ιδέα της Χαράς!)



Εύχομαι από την καρδιά μου Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!
Πολλά φιλιά!!

ΥΓ.Νίκη επιφυλάσσομαι για το παιχνίδι που με προσκάλεσες για μετά την Ανάσταση!!!

17 σχόλια:

  1. Καλημέρα...πολύ ωραίες οι ιδέες σου και τα δωράκια για τις νονές!! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Αννούλα! Η ιδέα για την αυγοθήκη είναι πανέξυπνη και όμορφη! Το τσουρέκι είναι σπιτικό; Θέλω να δω αν έκανες τελικά την απόπειρα... Όσο για τα δώρα για τις νονές, το ξέρεις κι εσύ πως είναι πρωτότυπα και όμορφα, έχω να ρωτήσω δύο πράγματα: Το πρώτο είναι φτιαγμένο από μέταλλο; και το δεύτερο έχει κρεμαστάρια κουταλάκια;;; Φοβερή ιδέα! Τυχερές οι κοπελιές που θα τα πάρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελω κι εγω να σου βαπτισω ενα παιδακι ...γινεται???αχ τυχερες οι νονες σας...και του χρονου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως έχεις κι άλλο κανένα παιδάκι ή σκοπευεις να κάνεις, για να γίνουμε κουμπάρες;;;;
    Να είστε καλά πάντα να χαρίζετε αγάπη!
    Καλό Πάσχα σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αννούλα μου χάιρομαι για την έμπνευση που εισέπραξες για να φτιάξεις αυτή την όμορφη και καλόγουστη κατασκευή, ήμουν σίγουρη οτι θα τα κατάφερνες. Ολα ήταν πολύ όμορφα και φτιαγμένα με αγάπη,που φωνάζουν!!!
    Χαρά στις νονές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Άννα!!Τυχερές οι κουμπάρες σου!!!!Η ελιά τι πανέμορφο που το έκανες!!!!Και το καλαθάκι φοβερό!!!Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ όμορφα τα έφτιαξες τα δωράκια και πολύ πρωτότυπα!καλο Πάσχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ εμπνευσμένα όλα... Εγώ, σνιφ, σνιφ, Μεγ. Τετάρτη φτιάχνω τα τσουρέκια και Μεγ. Πέμπτη τα αυγά, έτσι οι κουμπάρες που εμφανίζονται νωρίτερα βολεύονται με τσουρέκια εμπορίου!!! χαχαχαχα
    Η κρεμάστρα είναι καταπληκτική. Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διασκέσις,θαυμάσια ιδέα τα χωνάκια,που φιλοξενούν τα αυγουλάκια-σαν φωλίτσες είναι.

    Τα δώρα για τις νονές είναι εξαιρετικά-θα ήθελα να τα δω σε ξεχωριστό αφιέρωμα-αξίζουν!
    Φιλιά!
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία η ιδέα για την αυγοθήκη. Πολλές θα θέλαμε να γίνουμε κουμπάρες σου.Καλό Πάσχα να έχεις, με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Αννα μου πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου για τις νονές των παιδιών σου!!!κι εγώ πιστεύω ότι ο νονός-α του παιδιού μας είναι ένα αρκετά σημαντικοί πρόσωπο στη ζωή μας!!!Μπράβο σου!!!Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ.....τι τέλεια είναι αυτά που έφτιαξες για τις νονές!!!!! Μετά από τέτοιο κλείσιμο πώς να προσέξουμε το κατά τα άλλα πανέμορφο καλαθάκι σου;! Περιμένουμε οδηγίες!! Καλή Ανάσταση, όμορφα, ήρεμα και οικογενειακά....και με υγεία πάνω από όλα, Άννα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περασα για να αφησω τις πιο τρυφερες ευχες απο την καρδια μου για σενα και την οικογενεια σου.....ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω πω...νιώθω άσχημα που εμείς δεν κάναμε δωράκι στους νονούς μας με τόσο όμορφα πράγματα που έφτιαξες εσύ..!Θα το προγραμματίζω νωρίτερα από του χρόνου!!!Σου εύχομαι να περάσεις με την οικογενειά σου καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κωνσταντίνα ευχαριστώ πολύ!Καλή Ανάσταση!

    simonmad το τσουρέκι είναι όντως σπιτικό!Αποπειράθηκα 2 φορές-την πρώτη πέτυχαν και είναι αυτό της φωτογραφίας, η τύχη του πρωτάρη μάλλον λειτούργησε !-αλλά τη δεύτερη όπως τα έβγαλα από το φούρνο έτσι και τα πέταξα!!Πείσμωσα όμως και θα ξαναπροσπαθήσω!!!Το δεύτερο όντως έχει κουταλάκια για κρεμασταράκια... για το πρώτο το μυστικό θα το αποκαλύψω εντός των ημερών!!!Φιλιά!

    Lefkothea αν προλάβω πριν πιάσω τα 40 πολύ ευχαρίστώς!!!Καλή Ανάσταση

    Νίκη άλλο δεν έχω ,πολύ θα ήθελα ένα ακόμα αλλά στενεύουν ...τα περιθώρια χαχαχα!!!Προς το παρόν έχω δυο γλυκειές νονές και μια τρίτη γλυκειά σαν εσένα δε με χαλάει καθόλου!!!Θα μου κάνεις και λαμπροκουλούρα;;;;Καλή Ανάσταση!!!

    ΧΑΡΑ εσύ είσαι η έμπνευση προσωποποιημένη!!!Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναστασία Νεραϊδόσκονη ευχαριστώ πολύ!Όσο για το καλαθάκι τέτοια ώρα τέτοια λόγια!Άλλη ιδέα είχα αλλά δεν πρόλαβα!Δεν πειράζει ελπίζω του χρόνου!!!

    elenfly ευχαριστώ για τα καλά λόγια!Καλή Ανάσταση!!

    Konstantina ευχαριστώ πολύ!Εγώ πάλι φέτος Σάββατο του Λαζάρου έκανα μια δόση τσουρέκια, Βαϊων έβαψα 6 αυγά για τη μια νονά,Μ.Δευτέρα έκανα άλλη δόση τσουρέκια τα οποία όπως είπα πέταξα και ευτυχώς μας έσωσε η πεθερά με τα δικά της κι ήθελα να βάψω κι αυγά για την άλλη νονά αλλά -μάντεψε!- με πήρε ο ύπνος το μεσημέρι και...δώσαμε μόνο το τσουρέκι!Αυγά εμπορίου βαμμένα υπάρχουν άραγε;;;Καλή Ανάσταση!

    eleni μου γλυκειά ευχαριστώ πολύ για τα τόσα όμορφα λόγια!Ετοιμάσου για αναλυτικό ρεπορτάζ από βδομάδα!Καλή Ανάσταση!!!!

    para-kelsoscooks και για φίλους φτιάχνουμε δώρα μη στεναχωριέσαι!!Πολύ θαυμάζω τις γυναίκες που έχουν πολλά παιδιά!!!Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Maria κάτι μου τό 'λεγε ότι θα συμφωνούσαμε για τους νονούς!!!Χαίρομαι που σ'άρεσαν!Φιλιά και Καλή Ανάσταση με την οικογένειά σου!!!

    Ανεράιδα το ταπεινό καλάθάκι μου υπερκαλύφθηκε από τις τελευταίες φώτο ε;;;Δεν πειράζει!!!Για οδηγίες αναμείνατε στο ακουστικό σας!!!Καλή Ανάσταση με υγεία!!!Φιλιά πολλάααααα

    [handmade+art] x2 ευχαριστώ πολύ για τις τρυφερές ευχές!Ανταποδίδω στο μέγιστο!φιλιά πολλά

    ΛΑΜΠΡΙΝΗ μη στεναχωριέσαι χρυσοχέρα!Μια ολοκληρη χρονιά για να ανταλλάσσουμε ιδέες έχουμε!!!Εσύ με ξεσήκωσες με τα αυγά σου κι εγώ με τα δώρα ε;!Βρήκα μια πασχαλιάτικη χαρτοπετσέτα σήμερα και πήρα κι άλλα αυγά να βράσω για να κάνω ντεκουπάζ!!!Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή