Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Galette des rois -γαλλική βασιλόπιτα

Τη  γαλλική βασιλόπιτα τη σερβίρουν στις 6 Ιανουαρίου ,Le jour de l'Épiphanie.Πρόκειται για ένα γλύκισμα που περιέχει une fève, κατά λέξη ρεβύθι -στη σύγχρονη εποχή βάζουν μέσα μια μικρή χριστουγεννιάτικη φιγουρίτσα!!Συνοδεύεται πάντα από μια χάρτινη κορώνα κι όποιος βρει la fève είναι ο βασιλιάς της μέρας φοράει την κορώνα και του κάνουν όλα τα χατίρια του τη μέρα αυτή!!!


http://www.bestoffrenchfood.com/recipes/1229-galette-des-rois-king-cake.html



Υλικά (για 6 άτομα)
1/2 κιλό σφολιάτα
100 γρ αμυγδαλόψιχα
75 γρ ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ μαργαρίνη
λίγες σταγόνες αμαρέτο
1 κρόκο 
1 φλουρί

Εκτέλεση 
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε με ένα πιρούνι
Ανακατεύουμε τα υλικά (εκτός τον κρόκο)
Βάζουμε τη γέμιση,το φλουρί 
κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
αλείφουμε με τον κρόκο.
Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και 
ψήνουμε στους  210 βαθμούς για 30 λεπτά

Σημείωση
όταν  κάνω την galette για τους μαθητές μου στο σχολείο παραλείπω το αμαρέτο αλλά φτιάχνω και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής με κορν φλάουρ που ανακατεύω με την κρέμα αμυγδάλου ώστε να είμαι σίγουρη ότι τουλάχιστον θα τη δοκιμάσουν και δε θα πάει χαμένος ο κόπος. 

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ νόστιμη!!! θα κεραστώ ένα κομματι και θα ευχηθώ να είμαι ο βασιλιάς της ημέρας!!! χαχαχα
    Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άργησα αλλά δεν ξέχασα!!!Ευχαριστώ Κική!Σου εύχομαι να είσαι ο βασιλιάς όχι μόνο της μέρας αλλά όλης της χρονιάς!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή