Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Με το δεξί !

Πριν καναδυό χρόνια ,με αφορμή μια δραστηριότητα, χρειάστηκε να εξηγήσω στους μαθητές μου τι είναι ένα blog χωρίς ωστόσο η ίδια να πολυγνωρίζω!Και να που τώρα γράφω στο δικό μου ιστολόγιο!!!Τι μεσολάβησε άραγε?

Η αλήθεια είναι πως το να φτιάχνω μόνη μου πράγματα είναι κάτι που μου αρέσει!Εδώ και χρόνια τα βράδια πριν κοιμηθώ σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φτιάξω :"ένα κλαδί εδώ","αα μια ζώνη μ 'αυτές τις χάντρες","μια σύνθεση με λουλούδια από γκοφρέ χαρτί αντί για πίνακα στο σαλόνι μου"."αυτά τα σκουλαρίκια που είδα στο περιοδικό","ένα μαραφέτι για να συμμαζέψω τα άπειρα τηλεκοντρόλ" χωρίς ωστόσο να το τολμώ πάντα, κυρίως επειδή η σκέψη "απ'όλα έχει η αγορά ,γιατί να το φτιάξει κάποιος μόνος?" στο δικό μου μυαλό ή -πολύ περισσότερο των άλλων-υπερίσχυε...Τώρα που το σκέφτομαι πάντως με θράσος άφησα τη δημιουργική ...κουτσουλιά μου στο νυφικό μου,στα ποτήρια της σαμπάνιας στο γάμο μου,στο κουτί της βάφτισης και στις μπομπονιέρες όταν έγινα νονά,στην τζαμαρία της κουζίνας μου,σ'ένα ρομαντικό μαντήλι στο γάμο της αδερφής μου...

Γεννώντας  τα παιδιά μου ανοίχτηκε μπροστά μου ένας μικρόκοσμος που άφησε απ'έξω τους "άλλους" και με απελευθέρωσε.Για πότε πέρασα από το "μαμά!θα μου φτιάξεις μια χάρτινη βαρκούλα και ....ένα ολόκληρο χάρτινο καράβι?" του γιου μου στο "...και δε φτιάχνω μόνη μου τα προσκλητήρια και τα γλυκά για τη βάφτιση της κόρης μου?" δεν κατάλαβα...Τελικά αν τον κουβαλάς τον ιό αργά ή γρήγορα εκδηλώνεται.
Σήμερα πριν πετάξω οτιδήποτε του ρίχνω μια δεύτερη ματιά μήπως και μου χρησιμεύει κάπου.
Η χαρά που παίρνω από τη διαδικασία και τη σκέψη "αυτό το έκανα μόνη μου!!" είναι απερίγραπτη.

Πήρα λοιπόν  την απόφαση να δημιουργήσω αυτό το ιστολόγιο για να συγκεντρώσω όσα έχω φτιάξει -κι αυτά που ελπίζω ότι θα φτιάξω στο μέλλον- όπως παίρνει κανείς ένα κουτάκι ή φτιάχνει ένα ραφάκι για να βάλει μια συλλογή του.Αν με ξαναρωτούσαν αυτό θα έλεγα σήμερα στους μαθητές μου...

8 σχόλια:

  1. Καλορίζικο περιμένω με ανυπομονησία τις κατασκευές σου!Καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή αρχή! Καλώς ήρθες στην παρέα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς μας ήρθες φίλη μου στη ..μπλοκογειτονιά μας.Ήρθα κι εγώ πρωί πρωί, λίγο κεκάκι στο πιάτο να μην έρθω και με άδεια χέρια .Εδώ θα βρεις καλή παρέα, ιδέες, γέλιο, λύπη, ανησυχίες και εξερευνήσεις.Μα το κυριώτερο θα βρεις καλή μου επικοινωνία και υποστήριξη ψυχική όταν θα την χρειαστείς γιατί ΟΛΟΙ τους ..ειναι υπέροχοι.Απο την γιαγιά των μπλογκς φιλάκια Αχτιδένια για μια όμορφη..όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες κάπως έτσι ξεκινήσαμε το blog μας, με την ίδια σκέψη!! Καλώς όρισες λοιπόν στη μπλογκογειτονιά μας!!
    Να έχεις μαι πολύ όμορφη μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!!!!!!!
    Σου εύχομαι καλή αρχή και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σας βρήκα όλες!!!Σας διαβάζω καιρό και σας θαυμάζω!!

    elenfly ευχαριστώ!Τι να πω εγώ για σένα?ξετρελάθηκα με τα αγγελάκια από μακαρόνια και τα ρόδια!!

    simonmad καλώς σας βρήκα!Συνάδερφοι με κοινές ανησυχίες ε?

    αχτίδα πάντα με το γλυκό το λόγο!!Σου έχω αφήσει καναδυό φορές σχόλια αλλά τώρα θα τα λέμε κι επώνυμα!

    Table Rouge καλώς σας βρήκα!Να δείξετα επιείκια στη νέα γειτόνισσα!Προσπαθώ να προλάβω τα πάντα!!!

    Παναγιώτα καλημέρα!Πολύ μ' αρέσουν τα ρομαντικά και σικάτα αντικείμενα που φτιάχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωωω ωραιότατο το μπλογκάκι σου!!!! Με το καλό λοιπόν, καλορίζικο! Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που λες, ταυτίστηκα πολλές φορές διαβάζοντας το κείμενό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανεράιδα mille mercis!"Ηθικός αυτουργός" το λένε?Όταν μου έγραψες στο μέηλ "μπορείς να κάνεις κι εσύ ένα μπλογκ" είπα μέσα μου "μπααααά!"
    Πολύ χαίρομαι που τελικά άκουσα την προτροπή σου!Έχω ένα θέμα χρόνου βέβαια (όπως όλες) αλλά που θα πάει θα το παλέψω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή