Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το πρώτο μου πλεκτό και διάφορες μεταμορφώσεις

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Δε φτάνει που ήμουν ούτως ή άλλως ελαφρώς ασυνεπής με το ιστολόγιό μου προστέθηκε και το θέμα με τις φωτογραφίες και απόγινε το πράγμα!!!
Ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δώσατε ως προς τον τρόπο να "κερδίσω" χώρο για τις φωτογραφίες μου.
Σκέφτομαι επίσης να τις κατεβάσω όλες και να ξανανέβασω τις αναρτήσεις μου αφαιρώντας τις φωτογραφίες που είναι διπλές ή και τρίδιπλες και σίγουρα είναι πολλές τέτοιες αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ΔΕΝ ήξερα ότι αποθηκεύονται στο ιστολόγιο και τις ξανανέβαζα!!!
Μιλάμε για μεγάλη ασχετοσύνη!!!! Δεν πειράζει όμως! Όσο ζω μαθαίνω...Δείξτε κατανόηση!!!!

Τελευταία τρέλα που μ'έχει καταλάβει είναι το πλέξιμο, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο να μάθω να πλέκω που είχα εδώ και ένα χρόνο περίπου!!! Μια φίλη, η κυρία Κατερίνα, ανέλαβε το ρόλο της δασκάλας μου! Πολύ μερακλού και πολύ χρυσοχέρα. Για να τη φτάσω θα πρέπει να με ανεχτεί πολύυυυ καιρό αλλά εγώ παίρνω πολύ χαρά απ'όσα μου δείχνει. Και στο μεταξύ την "ψήνω" να φτιάξει blog.Μόλις την καταφέρω θα θαυμάσετε κι εσείς τα έργα της!!!!

Προς το παρόν δείτε τη δική μου απόπειρα!!!
Μετά το πρώτο "μάθημα" κι αφού είχα δει τα πολύ βασικά αποφάσισα πως δεν έχει νόημα να πλέκω χωρίς σκοπό ,μόνο για να ανοίξει το χέρι και πήρα την απόφαση να αρχίσω ένα πουλόβερ για τον Αντώνη. Πραγματικά πίστευα πως έχοντας ένα συγκεκριμένο σκοπό θα μάθαινα πιο γρήγορα και δε θα τα παρατούσα!! Πήρα λοιπόν άσπρο μαλλάκι (για να βασανίζομαστε και στο πλύσιμο!!!χαχα!)και ξεκίνησα μετρώντας τις θηλιές από ένα πουλόβερ που ήδη φοράει. 85 τις μέτρησα στη μια πλευρά το ορκίζομαι!!! 90 σκέφτηκα να βάλω να το βάλει και του χρόνου!!!! Στην αρχή έπλεκα με ρυθμό χελώνας και βάλε!!!!Σαν μεγάλο μου έμοιαζε αλλά συνέχιζα. Αφού είχα πλέξει το 1/3 περίπου θυμήθηκα πώς μας μετρούσε η μανούλα μου κι έστησα τον Αντώνη να τον μετρήσω!!!!
Και ΝΑΙ! ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!! Εμένα έπαιρνε!!!! Για να το ξηλώσω ούτε λόγος! Λυπόμουν τον κόπο μου! Κι η κυρία Κατερίνα συμφώνησε "μην το χαλάς!Δες αν μπορείς να το κάνεις κάτι για την Ιωάννα!!!"

Ωραία ιδέα! Ένα φουστανάκι σαν μπλουζοφόρεμα!!! Με μια ραφή. Μέρα νύχτα σκεφτόμουν πως θα κόψω τη μασχάλη που έβγαινε στο κέντρο ,επιστράτευσα και τις μαθηματικές μου γνώσεις και το τόλμησα. Ένωσα τη ραφή με βελονάκι και στα τελειώματα πρόσθεσα πάλι με βελονάκι ένα σχεδιάκι. Κι έγινε αυτό!!!!!



Είμαι πολύ περήφανη!!!!

Για τον Αντώνη άρχισα άλλο με 60 θηλιές!!! Κατά 1/3 δηλαδή στενότερο!!!

Στο ενδιάμεσο έφτιαξα αυτά τα παιδικά καδράκαι με τα looney tunes από ένα χαρτομάντηλο που έδωσε κάποια φίλη στην Ιωάννα για τη μυτούλα της αλλά η ευγενής μητέρα (εγώ!!) το κατέσχεσα πάραυτα!!!!


Κι ένα αγγελάκι στην πρώτη  καρδιόσχημη πέτρα που έχω βρει ποτέ μου!!!


Και μεταμόρφωσα και μια μπιζουτιέρα της πεθεράς μου με την οποία πριν μια εβδομάδα έπαιζε ο γιος μου κι ενώ  όλοι του λέγαμε "άφησέ την! θα σπάσει! δεν είναι παιχνίδι!!!" εκείνος επέμενε ότι προσέχει και τελικά.....μαντέψτε....ΟΝΤΩΣ έπεσε κι έσπασε το καπάκι της. Η γιαγιά παρηγορώντας τον -απαρηγόρητο- Αντώνη έσπευσε να μαζέψει τα γυαλιά και να την πετάξει αλλά πάλι επενέβην (κακό χούι κι αυτό!!) και περιέσωσα το κάτω μέρος της.
Εδώ στο πρώτο χέρι gesso (φαίνονται οι χρυσές λεπτομέρειες που είχε!) 


και εδώ μετά από 3 χέρια gesso και τη μπορντούρα μιας χαρτοπέτσέτας. Στη θέση του καπακίου κόλλησα ένα γαλάζιο κορδόνι. Φιλοξενεί τα τσιμπιδάκια της Ιωάννας!!!



Ευτυχώς χώρεσαν κι οι φωτογραφίες οπότε ξεπροβοδώ την ανάρτησή μου στον κυβερνοχώρο κι εύχομαι Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Πολλά φιλιά!!!

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Καλή Ανάσταση με Πασχαλινές κατασκευές!!!

Καλημέρα και Καλή Ανάσταση!

Μοσχοβόλησε το σπίτι πασχαλιές!!!!
Μα πόσες μέρες έχω στα αλήθεια να συνδεθώ στο μπλογκ μου!!!
Οι ετοιμασίες για το Πάσχα καθώς κι η κατάνυξη της εβδομάδας που πέρασε είναι οι βασικοί λόγοι!Συν το χαλασμένο cart reader  που μου στέρησε τη δυνατότητα να ανεβάσω φωτογραφίες κι ενώ την ανάρτηση την είχα έτοιμη οι φωτογραφίες μου έλειπαν!!!
Να 'μαι λοιπόν σε μια ανάρτηση που έχει λίγο απ'όλα!!!

Διακοσμητικά από τσόφλια αυγού και φιδέ:
Μια ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση με υλικά που δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτε αλλά δίνουν όμορφο αποτέλεσμα!
Σας έχει συμβεί φαντάζομαι να μιλάτε με κάποιον που μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα και με μια κουβέντα να αποκαλύπτεται μπροστά σας η ιδέα που αναζητούσατε!
Αυτό συνέβη σε μένα πριν δυο μέρες όταν μια νηπιαγωγός από το σχολείο του γιου μου με ρώτησε τί ετοιμάζω για το Πάσχα! "Έχω κρατήσει κάποια τσόφλια από αυγά και σκέφτομαι να τα διακοσμήσω με χαρτοπετσέτα πάνω σε μια βάση από πηλό" απάντησα."Πάρε φωλίτσες από φιδέ και στήριξέ τα" μου είπε "κάτω ο φιδές και το αυγό κολλημένο!Τα έχω δει κι είναι πολύ όμορφα"
Ντινγκ!!!!Ένα καμπανάκι χτύπησε μέσα στο κεφάλι μου!!
Μετά από 5 λεπτά βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ να αγοράσω φιδέ.Αντί για αυγό κανονικό θα χρησιμοποιήσω μόνο τα τσόφλια που είχα φροντίσει να κρατήσω ούτως ή άλλως.Επί εβδομάδες όποτε ήταν να χρησιμοποιήσω αυγό το έσπανα προσεχτικά από την κάτω του μεριά,το άδειαζα (το να βγει το αυγό από το μικρό άνοιγμα είναι λίγο μπελάς !!!) και το ξέπλενα με λίγο ξύδι και  νερό.
Σήμερα το μεσημέρι μαζί με τον Αντώνη το σχέδιο τέθηκε υπό εφαρμογή.
Σε ένα μπωλάκι με νερό βούτηξα  λίγο πράσινο γκοφρέ χαρτί και το χρωμάτισα.Διέλυσα και λίγη ατλακόλ για σιγουριά.
Βούτηξα τις φωλίτσες και βάφτηκαν ένα γλυκό λαχανί.
Κόλλησα επάνω το αυγό χρησιμοποιώντας ατλακόλ.Έτοιμα!
Άλλα τα βάψαμε με ακρυλικά,σε άλλα κόλλησαμε κομμάτια χαρτοπέτετας ακανόνιστα κομμένα με το χέρι και σε άλλα προσθέσαμε πούλιες.
Όμορφο και ανέξοδο διακοσμητικό δε συμφωνείτε;

(αυτό είναι το κείμενο που γράφτηκε μέεεερες πριν-ιδού κι οι φωτογραφίες)



Εδώ είναι ακόμη με την κόλλα που όμως μετά στεγνώνει και δε φαίνεται τίποτε!!!!

Στο  μεταξύ έφτιαξα τσουρέκια,διακόσμησα τη λαμπάδα του βαφτισιμιού μου



 κι έβαψα τα αυγά με μια καινούργια για μένα τεχνική που μου την έμαθε ταρατατάν .... ο γιος μου!Έτσι έβαψαν τα αυγά στο σχολείο του κι είναι πολύ ενδιαφέρουσα!!!
Αφού βράσουμε τα αυγά  ζωγραφίζουμε πάνω τους με κηρομπογιά ότι  θέλουμε: πεταλούδες, πασχαλίτσες, λουλουδάκια όπως ακριβώς θα ζωγραφίζαμε σ'ένα χαρτί,γράφουμε ευχές

Χρόνια πολλά

ή τα ονόματα των καλεσμένων μας  ή κάνουμε απλά "μουτζούρες" και στη συνέχεια τα βουτάμε στη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν βγουν τα σημεία με την κηρομπογιά έχουν μείνει ανέπαφα!!




Αυτή τη στιγμή η μαγειρίτσα μου ψήνεται και μου 'χει σπάσει τη μύτη!!!Για όσους θελήσουν να θυμηθούν τη συνταγή δείτε εδώ.

Μέρες που είναι ας μην γκρινιάξω, να πω μόνο ότι για να γράψω την ανάρτηση παιδεύτηκα αρκετά.Ο blogger  μ'ενημέρωσε ότι δεν έχω άλλο χώρο για να ανεβάσω φωτογραφίες και δεν ήξερα τί να κάνω!!!Αν κανείς  το έχει πάθει ήδη ή ξέρει τί χρειάζεται να κάνω  ας με ενημερωσεί παρακαλώ εν μεσώ αρνιού, σούβλας, αυγού και χορού !!!!

Πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση ,για υγεία κι αισιοδοξία.
Το Αναστάσιμο Φως ας φωτίσει τις καρδιές και τα μυαλά όλων μας!
Χρόνια πολλά
Πολλά φιλιά!!!